Kultur og bosætning går hånd i hånd

Der vil lyde smuk musical-musik og andre rytmiske toner, når Anne-Mette Sohn Jensen (sang) og Karin Bitsch Antonsen (flygel) gæster Aars og Aalestrup som led i Vesthimmerlands Kommunes bosætningskampagne og kulturuge tirsdag den 6. og onsdag den 7. marts 2018.

EDC Mæglerne, Jutlander Bank og Aars Boligforening samarbejder om de to arrangementer med Vesthimmerlands Kommunes kulturkonsulent Inge Lise Jæger Sørensen og bibliotekar Randi Kristensen, samt Pernille Knudsen fra Væksthimmerland. De tre arrangører vil hver især give vejledning om bosætning i Vesthimmerlands Kommune.

Anne Mette Sohn Jensen

– Det er en kendsgerning, at et godt og varieret boligudbud er en væsentlig forudsætning for yderligere bosætning, understreger Jens S. Damgaard, Aars Boligforening.

Foruden aktuelle facts fra de tre arrangører indeholder de to møder som sagt hver et kulturelt indslag. Det er Aars Boligforening, som har formidlet dette indslag i bosætningsmøderne. De to arrangementer finder sted i Aars C’s festsal tirsdag den 6. marts 2018 kl. 19.00 og i Knabergårdens sal i tilknytning til Knaberscenen onsdag den 7. marts 2018, ligeledes kl. 19.00.

Til at dække de kulturelle indslag er det lykkedes at engagere sangerinden Anne Mette Sohn Jensen, Viborg, og akkompagnatøren Karin Bitsch Antonsen, Rødding ved Viborg. For Anne- Mette Sohn Jensen har musikken været en tro følgesvend hele livet med sang på toppen af Himmelbjerget, i Mønsted Kalkgruber, i musicalen Miss Saigon i Herning Kongrescenter og et hav af kirker rundt omkring i landet. – Det er en lige stor fornøjelse hver eneste gang, siger den dygtige sangerinde. Dette uanset om publikum er kirkegængerne i Skals, hvor jeg er kirkesanger, børn i vuggestue eller – som denne gang – publikum til kulturugen i Aars og Aalestrup.

 

Karin Bitsch Antonsen

Viborgsangerinden akkompagneres af Karin Bitsch Antonsen, som også er en musikalsk dygtighed med mange jern i ilden. Hun er uddannet organist og ansat som sådan ved Skals kirke på sjette år. For øjeblikket vikarierer hun som leder af Viborg Domsogns børnekor og korskole. – Jeg holder meget af musik og har stor fornøjelse af at arbejde sammen med Anne-Mette både i Skals Kirke og i forbindelse med anden musikalsk aktivitet, betoner Karin Bitsch Antonsen.

Direktør Jens D. Damgaard, som selv er meget sang- og musikinteresseret, finder det særdeles relevant at bringe kulturen ind i borgernes hverdag. – Derfor bør det kulturelle aspekt bringes i spil, hvor det er muligt. Foruden gode boligforhold er kulturelle aktiviteter væsentlige ingredienser i tilværelsen, fastslår Jens Damgaard.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *